| четврток, 6 декември 2018 |

Интервјуа

Култура Интервјуа

Ирма Башеска Ристовска, режисерка: Не беше само процес на снимање, туку и процес на запознавање на уште една страна на мојот татко

Документарецот „Башески – мојот татко“ (33`) и краткиoт игран „13 мај“ на Ирма Башеска-Ристовска (12`) се дебитантски...

Интервјуа

Груевски: Нашите херои треба да се слават, а не да се понижуваат заради дневна политика, сите споменици кои ќе ги срушат ВМРО-ДПМНЕ ќе ги изгради повторно

Се најави скорешно рушење или преместување на споменици, затворање на Музејот на македонската борба, преименувања...

Top