| четврток, 6 декември 2018 |

Култура

Култура Интервјуа

Виолета Џолева, режисерка: Со првиот мјузикл за деца сакам да им се заблагодарам на маестро Џамбазов и на Оливера Николова

В недела, во Театарот за деца и младинци (ТДМ) премиерно ќе биде прикажан првиот македонски мјузикл за деца „Земја...

Култура Интервјуа

Марија Павловска, ликовна уметница: Поканета сум од кураторите на Европскиот Културен Центар со соло проект за време на Венециското биенале

Ликовната уметница Марија Павловска веќе години наназад успешно чекори по патеката на успешните уметници во...

Top