| четврток, 6 декември 2018 |

Интервјуа

Мода и убавина Интервјуа Живот

Силвија Михајловска, „Алшар“: Колекцијата „Калеш Анѓа“ е инспирирана од жените револуционерки кои се борат за своите права

Модната креаторка Силвија Михајлвоска која стои зад брендот „Алшар“ ја подготовува новата колекција „Калеш...

Култура Интервјуа

Алесио Бозер, италијански режисер: Филмот „Трст, Југославија“ е мозаик на приказни и сведоштва и од двете страни на границата!

Во рамките на „Недела на италијанскиот јазик“, која во Македонија ја организира Италијанската амбасада од 16...

Култура Интервјуа

Чарлс Симиќ, добитник на „Златен венец“ на СВП: Откако добив „Пулицер“, критичарите рекоа дека тоа е крај на западната цивилизација

Оваа година на плејадата врвни автори кои се добитници на „Златниот венец“ на „Струшките вечери на поезијата“...

Top