| четврток, 6 декември 2018 |

Готвачите ја кријат оваа тајна: Едноставен трик за крцкав помфрит

Со овој едноставен трик вашиот помфрит ќе биде повкусен и покрцкав.

505207_pomfrit_f

Постапката е многу едноставна, но строго чувана тајна на готвачите.  Имено, откако сте го излупиле и исечкале компирот, сѐ што треба да сторите  е да го ставите во студена вода и да го оставете така да стои најмалку половина час.

Потоа пржете го компирот на вообичаен начин и ќе биде крцкав и нема да впива многу маснотии.

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

Top