| четврток, 6 декември 2018 |

Ресторанот во кој може да чекате 5 години за место (ВИДЕО)

restoran

Дејмонд Барел е сопственик на еден ресторан во Њујорк, кој е познат по името „Бистро во подрумот“.

Тој исто така е и готвач, келнер, бармен, набавувач и прави се што е потребно за еден ресторан од средна големина. Овој ресторан се наоѓа во подрумот на неговата куќа и имаа 12 столчиња. Иако немал никогаш професионална обука Барел е мајстор за молекуларна гастрономија.

Еден од неговите специјалитети, најверојатно е причината зошто сите сакаат да јадат во овој ресторан, а се работи за сладолед од желади. За овој специјалитет е потребно подготовка од една година за да би бил спремен за послужување. Желадите по берешето се натопуваат во вода и таму остануваат неколку месеци. Откако добро ќе се искушат Барел ги пртворува во прав од кои прави корнет, и овој корент се служи сладолед од патлиџан.

Иако еден оброк во овој ресторан цини 185 евра, во цената не е вклучено пиењето и бакшишот. Многу луѓе патуваат дури од Менхетан  само за да ги пробаат специјалитетите на оваа куќа.

Затоа не е чудно што овој човек заработува и по 550.000 евра годишно.

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

Top