Дејмонд Барел е сопственик на еден ресторан во Њујорк, кој е познат по името „Бистро во подрумот“.
Тој исто така е и готвач, келнер, бармен, набавувач и прави се што е потребно за еден ресторан од средна големина. Овој ресторан се наоѓа во подрумот на неговата куќа и имаа 12 столчиња. Иако немал никогаш професионална обука Барел е мајстор за молекуларна гастрономија.
Еден од неговите специјалитети, најверојатно е причината зошто сите сакаат да јадат во овој ресторан, а се работи за сладолед од желади. За овој специјалитет е потребно подготовка од една година за да би бил спремен за послужување. Желадите по берешето се натопуваат во вода и таму остануваат неколку месеци. Откако добро ќе се искушат Барел ги пртворува во прав од кои прави корнет, и овој корент се служи сладолед од патлиџан.
Иако еден оброк во овој ресторан цини 185 евра, во цената не е вклучено пиењето и бакшишот. Многу луѓе патуваат дури од Менхетан само за да ги пробаат специјалитетите на оваа куќа.
Затоа не е чудно што овој човек заработува и по 550.000 евра годишно.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Поврзани вести
-
Инцидент на предновогодишна прослава во Куманово: Пијан маж се тепал со гости, па го нападнал и обезбедувањето
-
Вугринец повторно во Скопје: Почнав нова епизода, го отворив овој ’стрит бар’ и мислам дека имам што да понудам!
-
Големото срце на Ноле: Ѓоковиќ отвора ресторан во кој ќе дели храна на бездомници
-
Летна во воздух ресторан во Албанија, над 20 повредени (ФОТО+ВИДЕО)



