Не можете повеќе да судите за квалитетот на шницлите само според нивниот вкус. Благодарение на човекот во снимката имаме можност да дознаеме што се франкеншницли.
Имено, трикот што поедини месари ги користат за да заработат повеќе е остатоците од стековите ги лепат заедно со трансглутамин, кој во индустријата е познат како лепак за месо, а резултатот изгледа како шницла.
Овој процес не е нужно штетен и нездрав, но измамата е во тоа што купувачите плаќаат полна цена за споени остатоци од месо.
Понекогаш овој спој толку вешто е направен што воопшто не се забележува разликата од автентична шницла. Но измама, е измама.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Поврзани вести
-
Шок во Бордо: Суботиќ во бесознание, доби удар од голманот на Ст.Етјен
-
Кузмановска: Неспособната власт ги задолжи граѓаните за нови 21,1 милион евра
-
И јас трпев насилство од поранешниот партнер: Министерката си ја отвори душата!(видео)
-
Руси масовно дрифтаат во снег, ни полицијата не им може ништо (Видео)