| четврток, 6 декември 2018 |

Трик кој секогаш успева – совршено испржени јајца на око (ФОТО)

81738_wiki-3_630x0

За совршено испржени јајца на око е битно тавчето да не се лепи и маслото да е загреано на средна температура. Но, за совршен круг, постои мал трик кој секога успева.

81739_wiki-1_630x0

Едноставно, пржете ги јајцата во прстен од кромид. На тој начин белката нема да се разлее насекаде, ќе биде цврста, па лесно ќе може да ја сервирате во чинијата или, пак, со нив да направите сендвич. Јајцата ќе имаат целина и лесно ќе може да ги превртите, ако тоа е начинот на кој ги сакате приготвени.

81740_wiki-2_630x0

 

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

Top