| четврток, 6 декември 2018 |

Тал­ја­те­ли со спа­наќ и со шам­пи­њо­ни  

tjestenina-k-596x400

Со­стој­ки:

500 гра­ма тал­ја­те­ли

250 гра­ма шам­пи­њо­ни

250 гра­ма свеж спа­наќ

Мас­ли­но­во мас­ло

50 гра­ма пу­тер

Сол, црн пи­пер

Пар­ме­зан

Под­го­то­вка:

Отка­ко уба­во ќе ги из­ми­е­те пе­чур­ки­те, пре­се­че­те ги на по­ло­ви­на. По­со­ле­те ги и кра­тко вре­ме пр­же­те ги на мас­ли­но­во мас­ло. Спа­на­ќот до­бро ис­чи­сте­те го и из­миј­те го. От­стра­не­те му ги др­шки­те. На та­ва за­греј­те го пу­те­рот, па по­тоа до­дај­те го спа­на­ќот и лес­но ме­шај­те до­де­ка не поч­нат да се ва­рат ли­сто­ви­те.

Во со­ле­на во­да сва­ре­те ги тал­ја­те­ли­те. Ис­це­де­те ги и из­миј­те ги со сту­де­на во­да.

Во по­го­лем сад ста­ве­те ги тал­ја­те­ли­те, пе­чур­ки­те и спа­на­ќот. До­дај­те сол и црн пи­пер, а пред да пос­лу­жи­те, изрен­дај­те пар­ме­зан.

 

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

Top