Состојки:
500 грама талјатели
250 грама шампињони
250 грама свеж спанаќ
Маслиново масло
50 грама путер
Сол, црн пипер
Пармезан
Подготовка:
Откако убаво ќе ги измиете печурките, пресечете ги на половина. Посолете ги и кратко време пржете ги на маслиново масло. Спанаќот добро исчистете го и измијте го. Отстранете му ги дршките. На тава загрејте го путерот, па потоа додајте го спанаќот и лесно мешајте додека не почнат да се варат листовите.
Во солена вода сварете ги талјателите. Исцедете ги и измијте ги со студена вода.
Во поголем сад ставете ги талјателите, печурките и спанаќот. Додајте сол и црн пипер, а пред да послужите, изрендајте пармезан.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.