| четврток, 6 декември 2018 |

Готварски трик: Зошто скарата се премачкува со компир пред да се стави месото (ВИДЕО)

Сигурно ќе се сложите со тоа дека храната има многу подобар вкус кога се подготвува на скара. За да не ви се лепи решетката треба да ја намачката со копмпир. Загрејте ја скарата, подгответе свеж компир т.е една половина од компирот и набодете го на виљушката. Кофа скарата ќе биде жешка, премачкајте ја  решетката со компирот.

Ова решение е многу едноставно но и придоно.

Прбајте го овој трик и уверете се.

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

Top