Никогаш полесно до вкусен десерт кој се топи во уста…
Состојки:
250 гр искршено бело чоколадо
220 гр крем сирење
6 големи јајца
Начин на подготовка:
Сите намирници пред подготовката треба да бидат на собна температура. Потоа следат неколку лесни чекори. Чоколадото растопете го на пареа, ставете го во сад, оставете го малку да се излади, па измашајте го со жолчките.
Одвоените белки полека разматете ги, без премногу мешање, па измешајте ги со чоколадото и сирењето. Ставете сè во кружен калап за печење со малку вода.
Рерната треба да биде загреана на 170 степени, а колачот печете го максимално 45 минути. Капалот претходно намачкајте го со путер.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Поврзани вести
-
Шок во Бордо: Суботиќ во бесознание, доби удар од голманот на Ст.Етјен
-
Кузмановска: Неспособната власт ги задолжи граѓаните за нови 21,1 милион евра
-
И јас трпев насилство од поранешниот партнер: Министерката си ја отвори душата!(видео)
-
Руси масовно дрифтаат во снег, ни полицијата не им може ништо (Видео)