Излегува дека целиот свој живот сосема погрешно ја јадеме пицата. Или така барем тврди стручњакот за храна Даниел Јанг, автор на книгата „каде да се јаде пица“.
Тестото на пицата треба да биде помеко, па ако го држите за корката, ризикувате за сите состојки да ви истечат.
Според Јанг, држењето на пицата за корката, е сосема погрешен и неавтентичен начин за консумирање на омиленото италијанско јадење. Тоа е така затоа што вистинското тесто за пица треба да биде помеко, па ако пицата ја држите на ваков начин, ризикувате за сите состојки буквално да истечат од пицата.
Место тоа, Јанг советува пицата да се превитка, и тоа прво на половина, а потоа и уште еднаш, по што може да ја ставиме во салфета.
Оваа тајна тој ја научил од италијанскиот шеф Енцо Кочија, а советите ги споделил и преку „Јутјуб“.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Поврзани вести
-
Шок во Бордо: Суботиќ во бесознание, доби удар од голманот на Ст.Етјен
-
Кузмановска: Неспособната власт ги задолжи граѓаните за нови 21,1 милион евра
-
И јас трпев насилство од поранешниот партнер: Министерката си ја отвори душата!(видео)
-
Руси масовно дрифтаат во снег, ни полицијата не им може ништо (Видео)