Гостите во рестораните нарачуваат повеќе храна ако ги служат покрупни келнери, покажува истражувањето на американските и германските научници.
Во истражувањето учестувале 60 ресторани и 497 интеракции меѓу келнери и гости.
Покрупните келнери добивале во просек повеќе нарачки за храна, но и 17 отсто поголеми нарачки за алкохол за разлика од другите келнери. Истражувањето покажало дека гостите кои ги послужувале покрупни келнери имале четири пати повеќе шанси да нарачаат и десерт.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Поврзани вести
-
Австрија ги отвора вратите за Македонците: Бара келнери, сметководители, ѕидари, касапи
-
„Македонска пошта“ воведе систем за следење пратки од интернет-нарачки
-
Пијан гостин им дал дебел бакшиш на келнерите во кафеана – следниот ден молел да му вратат пари
-
Поповолни оценките за нарачките во преработувачката индустрија