Големата желба за цигара и желбата за пушење по јадењето е нешто со што можат да се поистоветат речиси сите пушачи. Често веднаш палат цигара мислејќи дека така ќе го забрзаат варењето на храната, но науката не ја поддржува оваа теорија.
Имено, цигарата, поточно чадот од цигарата што се вдишува, ги иритира цревата, но и целиот дигестивен систем, кој влијае врз целото тело. Никотинот од цигарите се врзува за кислородот во крвта, кога дигестивниот систем работи со полна пареа, бидејќи тогаш најлесно се апсорбира.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.