| четврток, 6 декември 2018 |

Кое сирење со какво вино се консумира?

00043654

Сирењето и виното се создадени еден за друг, но има специфики во комбинирањето на овие два производа. Кое сирење со какво вино се консумира?1_1441269177

  1. Сино сирење (Fromage Bleu) се служи со каберне совињон, шира, зинфандел, порто.fromage_bleu
  2. Чедар (Cheddar) оди со пардоне, совињон бланк, ризлинг, каберне совињон и пино ноар.cheese-cheddar-cheese-wheel-wooden-cutting-board-cheese-knife-chhese-slices
  3. Ементал (Emmental) се консумира со мерло, пино ноар, каберне совињон.emme_cheese
  4. Гауда (Gouda) се консумира со шардоне, мерло, шира, зинфандел.logo2_425
  5. Бри (Brie) се комбинира со шампањ, шардоне, пино ноар.brie-cheese_625x300_71416557507
  6. Едам (Edam) оди со ризлинг и со шардоне.edam
  7. Рокфор (Roquefort) се консумира со десертни бели вина или со густи црвени вина од сортата мускат.roquefort_cheese_16x9
  8. Горгонзола (Gorgonzola) идеално се комбинира со амароне, каберне совињон.gorgonzola-cheese
  9. Камамбер (Camembert) се консумира со шампањ и со црвени вина од сортата мерло.camembert_cheese_what_wine
  10. Минстер (Münster) најдобро се комбинира со шардоне.Munster.20165206
  11. Проволоне (Provolone) се консумира со бордо, мерло и со сан џовезе.20140328161306_96260
  12. Фета (Feta) идеално си одговара со божоле и со сите млади вина, кои имаат овошен вкус и арома.18843449-Fresh-Feta-cheese-with-slices-and-cubes-capers-tomato-and-black-olives-on-white-background-Stock-Photo

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

Top