| четврток, 6 декември 2018 |

Са­ла­та со ру­ко­ла, до­ма­ти и со кра­ста­ви­ци

84188240

Ру­ко­ла­та е зе­лен­чук што по­тек­ну­ва од Ме­ди­те­ра­нот и во се­бе со­др­жи же­ле­зо, кал­ци­ум, маг­не­зи­ум, ка­ли­ум, фо­сфор и ви­та­ми­ни. На храната да­ва спе­ци­фи­чен ми­рис на су­пи, чор­би и на дру­ги го­тве­ни ја­де­ња, но нај­вкус­на е све­жа, во са­ла­та.

Ру­ко­ла­та се мие лист по лист и се ки­не на по­круп­ни пар­чи­ња.

По­тоа се до­да­ва­ат до­ма­ти и кра­ста­ви­ци. На крај за­чи­не­те со сол, црн пи­пер, мас­ли­но­во мас­ло и со оцет бал­са­ми­ко по жел­ба.

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

Top