| четврток, 6 декември 2018 |

Пос­на са­ла­та со спа­наќ и со ки­ки­ри­тки

салата

Со­стој­ки:

200 гра­ма пе­чен су­сам

200 гра­ма пр­же­ни ки­ки­ри­тки

300 гра­ма спа­наќ

1 кон­зер­ва ту­на

300 гра­ма по­сен ма­јо­нез

Под­го­то­вка: Из­ва­де­те ја ту­на­та од кон­зер­ва­та и ис­це­де­те ја. Спа­на­ќот кра­тко оба­ре­те го во вре­ла во­да и исеч­кај­те го. До­да­де­те ги су­са­мот и ки­ки­ри­тки­те. Ста­ве­те го се­то тоа во ма­јо­не­зот и уште ед­наш до­бро про­ме­шај­те.

Оваа са­ла­та се чу­ва во фри­жи­дер и се сер­ви­ра лад­на.

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

Top