Состојки
200 g чоколада за готвење
150 g маргарин
200 g шеќер
2 лажици мед
1 dl млеко
100 g сечкани лешници
100 g сечкани бадеми
150 g мелени бисквити
За глазурата:
100 g чоколадо за готвење и 3 лажци масло
Подготовка:
Стопете ги маргаринот, чоколадото, медот, шеќерот и измешајте ги со млекото. Кога смесата ќе се соедини, додадете ги лешниците, бадемите и бисквитите. Смесата ставете ја во триаголен калап, но претходно ставете фолија во калапот за да можете полесно да го извадите колачот кога ќе се стегне.
Откако ќе се стегне убаво во фрижидер, извадете го и премачкајте го колачот со глазурата и вратете го во фрижидер.
Откако ќе се стегне и глазурата, ужвајте во неповторливиот вкус на домашното тоблероне.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Последни
-
Сензационално: Северина се разведува од Игор, поради познатата водителка!
-
Фатална сообраќајка кај Струмица: Со „Корса“ излетал од патот, загинал на лице место
-
Шон Пен во Истанбул: Ќе снима документарец за убиениот новинар Џамал Кашоги (видео)
-
Димитров: Зборовите „нација со комплекс“ се извадени од контекст