| четврток, 6 декември 2018 |

Што да направите со јајцата кои ќе ви напукнат при варење?

По повод големиот христијански празник Велигден, секоја домаќинка на Велики четврток ги бојадисува јајцата. Она што навистина знае да извади од кожа е кога јајцата ќе напунат при варење. Но, не грижете се има решение.

Подгответе полнети јајца.

Потребни состојки за основниот рецепт за полнети јајца (за 8 јајца)

1/3 филџан мајонез

1 супена лажица сенф

1 супена лажица бел оцет

Сол и бибер

Сварените јајца исчистете ги и пресечете ги на пола, тргнете ги жолчките и ставете ги во сад.

Жолчките истолчете ги со вилушка и помешајте ги со мајонез, сенф и оцет и зачинете ги со сол и бибер. За да добиете сосема хомогена смеса, кратко изматете ја со миксер.

За да не ви бидат сите јајца со ист вкус, поиграјте се со состојките кои ги имате дома.

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

Top