По повод големиот христијански празник Велигден, секоја домаќинка на Велики четврток ги бојадисува јајцата. Она што навистина знае да извади од кожа е кога јајцата ќе напунат при варење. Но, не грижете се има решение.
Подгответе полнети јајца.
Потребни состојки за основниот рецепт за полнети јајца (за 8 јајца)
1/3 филџан мајонез
1 супена лажица сенф
1 супена лажица бел оцет
Сол и бибер
Сварените јајца исчистете ги и пресечете ги на пола, тргнете ги жолчките и ставете ги во сад.
Жолчките истолчете ги со вилушка и помешајте ги со мајонез, сенф и оцет и зачинете ги со сол и бибер. За да добиете сосема хомогена смеса, кратко изматете ја со миксер.
За да не ви бидат сите јајца со ист вкус, поиграјте се со состојките кои ги имате дома.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Последни
-
Сензационално: Северина се разведува од Игор, поради познатата водителка!
-
Фатална сообраќајка кај Струмица: Со „Корса“ излетал од патот, загинал на лице место
-
Шон Пен во Истанбул: Ќе снима документарец за убиениот новинар Џамал Кашоги (видео)
-
Димитров: Зборовите „нација со комплекс“ се извадени од контекст