| четврток, 6 декември 2018 |

Многумина грешат при подготовка на колбасите – славниот готвач открива што треба да правите

Готвачот и куланарски блогер Мартин Кинг, познат под името The Why Chef, тврди дека многумина грешат при подготовка на колбасите. Без оглед дали се варат, пржат ли се печат на скара, важно е да се внимава на клучната работа.

Наместо да се варат или печат на висока температура, овој готвач тврди дека колбасите треба да се загреваат на тивко.

Според него, совршените колбаси се готват најмалку 30 минути.

„Подолгото варење на пониска температура е доволно да се зготват, а ќе им помогне и на маснотиите да се стопат и карамелизираат“ – истакнува Кинг.

Исто така по препорака на Кинг, колбасите трерба да се подготвуваат во тава со масло.

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

Top