Готвачот и куланарски блогер Мартин Кинг, познат под името The Why Chef, тврди дека многумина грешат при подготовка на колбасите. Без оглед дали се варат, пржат ли се печат на скара, важно е да се внимава на клучната работа.
Наместо да се варат или печат на висока температура, овој готвач тврди дека колбасите треба да се загреваат на тивко.
Според него, совршените колбаси се готват најмалку 30 минути.
„Подолгото варење на пониска температура е доволно да се зготват, а ќе им помогне и на маснотиите да се стопат и карамелизираат“ – истакнува Кинг.
Исто така по препорака на Кинг, колбасите трерба да се подготвуваат во тава со масло.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Последни
-
Сензационално: Северина се разведува од Игор, поради познатата водителка!
-
Фатална сообраќајка кај Струмица: Со „Корса“ излетал од патот, загинал на лице место
-
Шон Пен во Истанбул: Ќе снима документарец за убиениот новинар Џамал Кашоги (видео)
-
Димитров: Зборовите „нација со комплекс“ се извадени од контекст