| четврток, 6 декември 2018 |

Многу домаќинки не го знаат ова – има еден трик за запршка

Секоја домаќинка прави запршка, но ова е тајната која треба да ја знаете за да направите совршена.

Во чорба од зеленчук или месо се става 40 гр. масло и 40 гр. брашно.

Во чорба од риба се става 30 гр. масло и 30 гр. брашно.

Во обичен сос се става 30 грама масло со 30 грама брашно.

Во светол сос на 5 литри течност се става 40 грама масло со 40 брашно.

Интересен податок е дека треба да се готви 20 минути запршката.

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

Top