Секоја домаќинка прави запршка, но ова е тајната која треба да ја знаете за да направите совршена.
Во чорба од зеленчук или месо се става 40 гр. масло и 40 гр. брашно.
Во чорба од риба се става 30 гр. масло и 30 гр. брашно.
Во обичен сос се става 30 грама масло со 30 грама брашно.
Во светол сос на 5 литри течност се става 40 грама масло со 40 брашно.
Интересен податок е дека треба да се готви 20 минути запршката.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Последни
-
Сензационално: Северина се разведува од Игор, поради познатата водителка!
-
Фатална сообраќајка кај Струмица: Со „Корса“ излетал од патот, загинал на лице место
-
Шон Пен во Истанбул: Ќе снима документарец за убиениот новинар Џамал Кашоги (видео)
-
Димитров: Зборовите „нација со комплекс“ се извадени од контекст