
Зимата и новогодишните празници се незамисливи без сарма. Немојте да мислите дека направената сарма може да се јаде во наредните недела дена само поради тоа што сте ја ставиле во фрижидер. Како и секоја друга храна, и сармата има свој рок на траење пред да се расипе.
Најважната работа е да ја складирате сармата во фрижидер во рок од два часаоткако сте ја направиле. Ако пак сакате да и го продолжите рокот на траење треба да ја чувате во вакумски садови или завиткана во алуминиумска фолија. Ако ја чувате на правилен начин сармата може да остане свежа 3 до 4 дена.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Последни
-
Сензационално: Северина се разведува од Игор, поради познатата водителка!
-
Фатална сообраќајка кај Струмица: Со „Корса“ излетал од патот, загинал на лице место
-
Шон Пен во Истанбул: Ќе снима документарец за убиениот новинар Џамал Кашоги (видео)
-
Димитров: Зборовите „нација со комплекс“ се извадени од контекст


