Познат рецепт кој го направила калуѓерката Хилдегард фон Бинген, која живеела пред 800 години и починала на 81-годишна возраст.
Овој лек за срцето се покажал како многу делотворен кај сите срцеви болести и заболувања. Се користи кога ќе почувствувате срцеви тегоби како бодежи, прескокнување на срцето, треперење.
Потребно ви е:
10 свежи китки магдонос (без корен)
еден литат домашно црно или бело вино
2 лажици вински оцет
300 грама природен мед
Магдоносот заедно ставете го во еден литар чисто природно вино и додадете 1-2 лажици чист вински оцет.
Варете ги состојките на тивок оган 10 минути, а потоа додадете 300 грама природен мед и оставете полека да се вари 4 минути. Потоа сето ова ставете го во стаклени шишиња и добро затворете. Талогото кој ќе се создаде не е штетен и слоодно може да се пие.
Напитокот се користи секојдневно по една супена лажица се додека тегобите не престанат. За потешки болести потребно е да се користи подолг временски период.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Последни
-
Сензационално: Северина се разведува од Игор, поради познатата водителка!
-
Фатална сообраќајка кај Струмица: Со „Корса“ излетал од патот, загинал на лице место
-
Шон Пен во Истанбул: Ќе снима документарец за убиениот новинар Џамал Кашоги (видео)
-
Димитров: Зборовите „нација со комплекс“ се извадени од контекст