Светскиот тенисер Новак Ѓоковиќ е познат по тоа дека е многу дисциплиниран кога станува збор за храната. Кога се во Белград тој и сопругата Јелена јадат жива храна.
Моментно Ѓоковиќ има 78 килограми и како што тој вели никогаш не се чувстувал толку силно. Живата храна и намирниците без глутен му помогнале на Ѓоковиќ да биде силен.
Во Белград храната им ја подготува професорката по драматургија Маја Волк, која во Србија е позната по тоа дека со жива храна го излечила ракот.
– Тие двајца многу сакаат слатко, јагоди со шлаг од индиски ореви и торти од тиква. Ручекот и појадокот чинат по 500 денари, соковите се 300, а тортите 250 денари – раскажува Волк, која храната ја подготува во својата работилница и потоа заедно со Новак и Јелена заедно појадуваат.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.
Последни
-
Сензационално: Северина се разведува од Игор, поради познатата водителка!
-
Фатална сообраќајка кај Струмица: Со „Корса“ излетал од патот, загинал на лице место
-
Шон Пен во Истанбул: Ќе снима документарец за убиениот новинар Џамал Кашоги (видео)
-
Димитров: Зборовите „нација со комплекс“ се извадени од контекст