Состојки:
200 грама кус-кус
3 пиперки
2 домати
2 чешниња лук
200 мл вода
5 лажици маслиново масло
3 лажици оцет балсамико
Сок од половина лимон
1 лажиче сол
Малку коријандер
1 китка магдонос
Подготовка: Се става водата да зоврие со малку сол. Кога ќе зоврие, се полева врз кус- кусот и се остава да ја впие целата вода. Пиперките се печат, лупат и сечкаат. Доматите се лупат и се сечкаат на ситни коцки. Сѐ заедно се додава на веќе оладениот кус-кус. Лукот се сечка и се додава во сместа. На крај се зачинува со исцедениот лимон, оцет балсамико, сол, црн пипер, коријандер и маслиново масло. Се украсува со малку магдонос.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.