Сирење и чоколадо, иако за многумина се неспоива комбинација, заеднички сочинуваат совршен десерт кој без многу мака и за кратко време може да се подготви дома.
Состојки:
250 мл. шлаг
180 г. чоколаден прелив
220 г. сирење
3 лажици растопен путер
240 г. чоколадни бисквити
сечкани кикирики
чоколадо и вишни за украсување
Подготовка:
Измештајте ги бисквитите со растопениот путер и наредете ги на дното од калапот за торта. Измешајте го сирењето и чоколадниот прелив. Кога ќе добиете кремаста смеса, додајте го шлагот.Оваа смеса прелијте ја преку бискивите и путерот, прекријте ја со фолија и оставете во фрижидер најмалку два часа. Пред да послужите, украсете со парчиња чоколада и ореви.
Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.