| четврток, 6 декември 2018 |

Торта над тортите

торта

Сирење и чоколадо, иако за многумина се неспоива комбинација, заеднички сочинуваат совршен десерт кој без многу мака и за кратко време може да се подготви дома.

Состојки:

250 мл. шлаг

180 г. чоколаден прелив

220 г. сирење

3 лажици растопен путер

240 г. чоколадни бисквити

сечкани кикирики

чоколадо и вишни за украсување

Подготовка:

Измештајте ги бисквитите со растопениот путер и наредете ги на дното од калапот за торта. Измешајте го сирењето и чоколадниот прелив. Кога ќе добиете кремаста смеса, додајте го шлагот.Оваа смеса прелијте ја преку бискивите и путерот, прекријте ја со фолија и оставете во фрижидер најмалку два часа. Пред да послужите, украсете со парчиња чоколада и ореви.

 

Republika.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.

Top