-Ема сме сите ние и сакаме да се слушне нашиот глас, бидејќи сите ние водиме внатрешни битки. Сакавме да ги покажеме сите стравови и дилеми на младите во денешното општество со сите негови пороци, а кој најдобро може да го направи тоа, ако не ние самите, велат протагонистите.

Насловната улога “Ема”, пак, во филмот ја игра Ангела Спировска. Ема е 17-годишна девојка која ги има сите желби, очекувања и дилеми како и секој млад човек на нејзина возраст, а токму нејзините другари и познаници ја заокружуваат целата нејзина приказна.

Во филмот главните ликови покрај Ангела Спировска ги толкуваат и Антонио Кухар, Мартин Чичовски, Вања Тројачанец, Оливера Каменаровска, Лина Бојаџиева, Аника Чорбевска…

Филмот ќе има проекции во Синеплекс до 10 ноември, а заинтересираните ќе можат да направат резервации и на инстаграм профилот @marvieproductions..